У Львові безпритульна замерзла на смерть на вулиці

Дата: 15 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

У Львові внаслідок переохолодження на вулиці померла безпритульна жінка. 

Про це повідомляє ZAXID.net.

Вулиця Кастелівка у Франківському районі Львова. Фото: mapio.net

Тіло, ймовірно, 43-річної жінки знайшли на вулиці Кастелівка у Франківському районі міста. Спочатку про загиблу повідомили містяни в телеграм-каналах, а згодом інформацію про випадок журналістам підтвердили поліцейські. 

“На тілі загиблої ознак насильницької смерті не виявили”, – заявили правоохоронці. 

Наразі у Львові працює один пункт обігріву для безпритульних на вулиці Кирилівській, 3-А, проте влада обіцяє відкрити додатковий, якщо температура повітря досягне –10 градусів. Його планують облаштувати на вулиці Личаківській, 56, у приміщенні БО “Регіональний центр соціальної адаптації”, але працюватиме він лише з 9:00 до 18:00. 

Через пандемію коронавірусу безпритульні в Україні залишися сам на сам зі своїми проблемами, як свідчить дослідження Моніторингової місії ООН. Так, лише в Києві, за оцінюванням, мешкає від 5 до 40 тисяч бездомних, тоді як місто може розмістити менш як 200 осіб у комунальному притулку та прогодувати 300 людей на вулиці.

У низці областей влада взагалі не створила притулків для бездомних і не підтримує закладів, відкритих громадськими чи релігійними організаціями.

На початку поточного року, як розповідали активісти, внаслідок переохолодження в Києві померли щонайменше п’ятеро безпритульних. Увагу до проблем безхатченків у столиці привернула також історія чоловіка на ім’я Аптар, який працював двірником у Борщагівському районі. Громадянин Індії, який неофіційно працював у ЖЕКу, змерз на смерть 15 січня. За тиждень до цього Аптара забрали в лікарню, однак після повернення він побачив, що двері підвалу, де він ночував, були закриті. 

Фотографія обкладинки: David Donnelly / CBC
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter