Чеченському силовику загрожує 12 років в’язниці за те, що взяв у заручники та допитував підлітка на Київщині

Дата: 12 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Командиру загону російської нацгвардії від Чеченської Республіки заочно повідомили про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням під час окупації Київщини. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Росіянин під час тимчасової окупації селища Бабинці у Бучанському районі разом зі співслужбовцями в одному з будинків проводив незаконний допит неповнолітнього хлопця.

Йому погрожували зброєю та вимагали розповісти про місцеперебування українських військовослужбовців та тероборонівців. Підозрюваний змусив неповнолітнього вийти з будинку на вулицю, де за його наказом окупанти схопили хлопця, приставили до горла ніж та, погрожуючи вогнепальною зброєю, продовжили допит.

“Після цього посадили хлопця в броньований автомобіль і возили по населеному пункту, вимагаючи надати інформацію про ЗСУ”, – розповідають слідчі.

Росіянину інкримінують частину першу статті щодо порушення законів та звичаїв війни. Йому загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Правоохоронці імені підозрюваного не називають, але мова йде про Анзора Бісаєва. До України, згідно з даними бази “Миротворець”, він потрапив через територію ЧАЕС, а під час перебування був також у селі Бородянка, де його вдалось упізнати на записі відеоспостереження.

Фото: Миротворець

Розвідка ще у березні публікувала імена та інші дані командирів зведеного загону військовослужбовців росгвардії від Чеченської Республіки, які влаштовували терор на тимчасово окупованих територіях. Серед них було й ім’я Бісаєва.

Нагадаємо, що до суду передали справу російського снайпера, якого підозрюють у вбивстві цивільного на Київщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter