Російського снайпера судитимуть за розстріл мирного жителя Київщини

Дата: 11 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Судитимуть снайпера збройних сил РФ, який розстріляв мирного мешканця на Київщині. Його підозрюють у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Фото: Офіс генерального прокурора

“Розслідуванням встановлено, що у лютому 2022 року під час окупації села Перемога Броварського району Київської області військовослужбовець РФ здійснив прицільний смертельний постріл у цивільного чоловіка. У той момент беззбройний потерпілий повертався додому та не становив для нього жодної загрози”, – йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування щодо снайпера 15-ї “миротворчої” бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії центрального військового округу збройних сил РФ.

Підозрюваному інкримінують порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, що СБУ зібрала повну доказову базу на іншого окупанта, Антона Струєва, і вже повідомила йому про підозру. Вдалося також перехопити телефонну розмову, де військовий РФ наказував убивати цивільних під час окупації Київщини. Правоохоронці знайшли чоловіка, який вижив та впізнав окупанта.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter