Частина редакції “Букв” заявила про звільнення нібито через токсичність та приниження

Дата: 23 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Частина редакції видання “Букви” повідомила про звільнення нібито через токсичну атмосферу та публічні приниження з боку керівництва.

Відповідний допис було оприлюднено на фейсбук-сторінці “Букв” 23 листопада, станом на сьогодні допис заблоковано, але залишилися скриншоти.

“Команда #Букв сьогодні йде з проєкту. Причиною стала токсична атмосфера в редакції – системний булінг, постійні образи, необґрунтовані звинувачення і не тільки. Впродовж останніх тижнів більшість співробітників редакції чули від керівництва докори про те, що через них падає “капіталізація бренду” (що б це не було). У декого навіть вимагали за це компенсацію… Тож #Букви – це люди. Люди, які витратили десятки годин на понаднормову неоплачувану роботу, зокрема не пов’язану з проєктом (за нашими скромними підрахунками, есемемники працювали по 360 годин на місяць)”, – йшлося в повідомленні.

Джерело: скриншоти з фейсбук-сторінки “Букв”

У повідомленні наголошується, що керівництво дозволяло собі публічне приниження звільнених колег, а також читачів. Йдеться, зокрема, про образливі коментарі під публікаціями “Букв” у соцмережі нібито есемемника видання.

Джерело: скриншот з допису “Букв” в інстаграмі
Джерело: скриншоти з фейсбук-сторінки “Букв”

Частина колективу “Букв” заявила в дописі про звільнення, що не згодна “ані з такою поведінкою співвласників видання щодо них, ані з тим, яке ставлення вони продемонстрували до читачів видання”. Медійники уточнили, що “багато цікавих, але бридких деталей нашої роботи та наказів “босів” поки залишать при собі”.

Джерело: скриншот з повідомлення “Букв” в телеграмі (наразі заблокований)

Одна зі співробітниць, що звільняється, в коментарі Hromadske уточнила, що йде щонайменше чотири редактори стрічки новин та два есемемники.

Звільнення частини співробітників також підтвердила редакторка стрічки новин “Букв” Анастасія Печенюк.

“Переважна більшість працівників видання “Букви” відчула непереборне бажання й ухвалила рішення піти… Ми висловлюємо рішучу незгоду з агресивною поведінкою щодо читачів у соціальних мережах (від “ваш батя так казав” до “а ви пробірочна”), з постійним тиском, погрозами та цькуванням на адресу працівників видання – як наявних, так і тих, що пішли”, – написала вона 23 листопада на своїй сторінці у фейсбуку.

Медійниця додала, що тих, хто звільняється, не влаштовує також “постійна зміна редакційної політики в частині добору контенту”.

Джерело: фейсбук-сторінка Анастасії Печенюк

Водночас на фейсбук-сторінці медіа з’явилося повідомлення такого змісту: “Команда “Букв” трохи здивована, що за них розписалися їхні колеги. Але менше з тим – є новини, і ми вам їх принесли…” 

Джерело: скриншот з фейсбук-сторінки “Букв”

Нагадаємо, що співзасновниками інтернет-видання “Букви”, яке засновано в березні 2015 року, є медіаменеджери Петро Терентьєв та Катерина Рошук.

ZMINA надіслала запит щодо ситуації до редакції видання й очікує на відповідний коментар.

Нагадаємо, що 8 листопада про негайне звільнення заявили співробітники редакції англомовного видання KyivPost. Журналісти переконані, що власник газети хотів позбутися “незручних, чесних та принципових журналістів”, щоб потім запустити видання з новою командою.

Уже 11 листопада вони повідомили про намір створити нове медіа. Планувалося, що очолить його журналістка Ольга Руденко.

Фото обкладинки – з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter