“Це світ жінок”: Фотограф відправив чоловіків на кухню, щоб звернути увагу на сексизм у рекламі

Дата: 23 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Ліванський фотограф Ілай Резкалла створив проект “У паралельному всесвіті”, в якому поміняв місцями чоловіків і жінок у сексистській рекламі середини минулого сторіччя.

Автор фотопроекту хотів підкреслити надмірно сексистські меседжі, що транслювала тодішня реклама, повідомляє FEMAIL. Зокрема, ідею про те, що жінки є підлеглими та забитими, тоді як чоловіки – владними та розумними.

“Ви маєте на увазі, що чоловік зможе відкрити її?”

Аби звернути увагу на образливе ставлення до жінок у вінтажній рекламі, Резкалла вирішив перевдягти чоловіків у фартухи й шовкові халати та відправити їх на кухню.

“Я уявив паралельний всесвіт, де ролі змінилися і чоловіки можуть спробувати на смак яд сексизму”, – пояснив він.

Ідея проекту прийшла фотографу під час минулорічного святкування Дня подяки. Тоді він почув від своїх дядьків слова про те, що жінкам треба виконувати “свої жіночі обов’язки”.

“Так, ці рекламні плакати створювалися в п’ятдесятих роках і сприймаються як вінтаж, але сьогодні сексизм й досі залишається елементом сучасного суспільства”, – підкреслив він.

Резкалла також додав, що його родина та друзі підтримали його ідею, оскільки поділяють ті ж самі цінності та вірять в посил, що стоїть за фотопроектом.

%%GALLERY%%

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter