“Бийся як дівчина”: активістки випустили футболки, щоб допомогти жертвам домашнього насильства в Дніпрі

Дата: 06 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Активістки випустили спеціальну колекцію футболок, а частину коштів, вторгованих з їхнього продажу, спрямують на боротьбу з домашнім насильством у Дніпрі й області.

Про це повідомили на сторінці громадської організації Gender Steam у фейсбуку. 

Ми довго наважувались зробити цей перший крок. Та за вашої підтримки, ми нарешті це зробили. Дизайнерські футболки з…

Опубліковано Gender Stream Середа, 6 травня 2020 р.

Вартість однієї футболки з написом “Бийся як дівчинка” становить 800 грн, а 10% цієї суми активістки хочуть спрямувати на боротьбу з домашнім насильством у Дніпрі та області. У коментарі ZMINA активістки повідомили, що планують витрачати гроші на купівлю продуктових наборів і ліків для тих, хто потребує допомоги й звертається до них на гарячу лінію 0 800 50 50 85.

Водночас вони розповіли, що кількість викликів до поліції щодо домашнього насильства за березень-квітень поточного року в Дніпропетровській області втричі більша, ніж у 2019 році, й становить 697. 

Нагадаємо, що дві третини (67%) українок віком від 15 років зазнали психологічного, фізичного або сексуального насильства. Найчастіше кривдниками виступають партнери жертви. Майже три з десяти жінок (28%), у яких був партнер, кажуть, що вони зазнали фізичного або сексуального насильства з його боку. За один тиждень карантину тільки в Києві соціальні служби та поліція зафіксували майже пів тисячі звернень щодо домашнього насильства.

Вберегти жінок від домашнього насильства під час пандемії вже закликали світ Папа Франциск та Генсек ООН Антоніу Гутерріш.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter