Британія заблокувала виступ Львової-Бєлової на “неформальному засіданні” в ООН та порадила організувати його в Гаазі

Дата: 05 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Представництво Великобританії заблокувало трансляцію “неформальної зустрічі” щодо депортації дітей з України в Раді Безпеки ООН, яку організувала Росія. 

Про це повідомили у твіттері представництва Великобританії в ООН. 

Марія Львова-Бєлова. Фото: РИА

Провести “неформальне засідання” про українських дітей Росія зібралася невдовзі після того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Володимира Путіна та уповноваженої російського президента з прав дітей Марії Львової-Бєлової

Спочатку Львова-Бєлова, коментуючи свій ордер на арешт, казала, що “чудово, що міжнародна спільнота оцінила” її “роботу”, однак уже наступного дня казала, що “готова до роботи з возз’єднання сімей”. Уповноважена російського президента, на відміну від Путіна, навіть формального імунітету не має. 

Великобританія заблокувала можливість проводити трансляції, щоб російська посадовиця не використовувала майданчик ООН для просування пропаганди. Росіяни не приховували, що на своєму засіданні говоритимуть не про депортації дітей, а про їхній “порятунок”. ZMINA детально розповідала, як росіяни депортують з окупованих територій під виглядом “евакуацій”. 

“Якщо Марія Львова-Бєлова хоче розповісти про свої дії, вона може зробити це в Гаазі”, – порадили британські дипломати. 

Фото: Lynsey Addario for The New York Times

Видання The Guardian, повідомляючи про ситуацію, зазначає, що онлайн-трансляції ООН блокують зрідка, втім минулого місяця Китай заблокував вебтрансляцію ООН скликаного США неформального засідання Ради безпеки щодо порушень прав людини в Північній Кореї.

У Росії вже відреагували на такі дії, заявивши, що проведуть трансляцію в телеграм-каналі одного з російських посадовців.  

Нагадаємо, що протягом квітня 2023 року Росія головуватиме в Раді Безпеки ООН. Україна вважає це “поганим жартом”, а саме перебування Росії в ООН на чинних правах – нелегітимним. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter