Британія надасть адвокатів та поліцейських для допомоги Україні в розслідуванні воєнних злочинів

Дата: 07 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Велика Британія планує надати адвокатів та поліцейських для підтримки розслідування Міжнародного кримінального суду щодо воєнних злочинів, які вчиняють військові РФ в Україні.

Про це інформує британський уряд на своєму офіційному сайті з посиланням на віцепрем’єр-міністра Домініка Рааба.

Фото: Sergei SUPINSKY / AFP

На додаток до фінансування в розмірі 1 мільйона фунтів стерлінгів, наданого на початку цього року, буде запропоновано спеціальну юридичну та поліцейську групу для підтримки розслідування. Сюди входитиме спеціальний офіцер столичної поліції, дислокований у Гаазі, який надасть МКС швидкий доступ до подальшої британської поліції та військової експертизи. Сім британських юристів, які мають великий досвід у сфері міжнародного кримінального права, запропонували допомогти виявити докази та притягнути до відповідальності винних у воєнних злочинах“, йдеться в повідомленні.

Допомога передбачає також проведення спеціального тренінгу з розслідування воєнних злочинів для української поліції від імені Міжнародного кримінального суду в співпраці з норвезькою поліцією; постійний аналіз оборони та моніторинг подій в Україні, включно зі збереженням будь-яких доказів, що стосуються воєнних злочинів.

Як наголошують в уряді, російські війська повинні знати, що вони відповідатимуть за свої дії, а світова спільнота працюватиме разом, щоб забезпечити справедливість.

У повідомленні зазначається, що на початку цього місяця генеральний прокурор Великої Британії Суелла Браверман відвідала Україну та очолила делегацію експертів з питань воєнних злочинів у регіоні для підтримки роботи генерального прокурора України Ірини Венедіктової.

Нагадаємо, Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі розпочав розслідування воєнних злочинів в Україні. Через спеціальну платформу він зібрав уже тисячі доказів злочинів, які скоїли російські військові.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter