Британія додала до санкційного списку пропагандиста Красовського та причетних до депортацій дітей посадовців РФ

Дата: 17 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Уряд Великої Британії запровадив обмеження щодо російських посадовців, причетних до депортацій дітей з окупованих територій України, а також щодо пропагандистів війни. 

Про це повідомили на сайті британського уряду. 

Фото: Getty Images

До санкційного списку додали щонайменше 14 нових пунктів. 

У повідомленні йдеться про уповноважену з прав дитини в Московській області Ксенію Мішонову, міністра освіти Росії Сергія Кравцова, тамтешню міністерку культури Ольгу Любимову, а також пропагандиста Антона Красовського, який в ефірі закликав топити українських дітей у річці. 

“У жахливій програмі примусової депортації дітей і сповненій ненависті пропаганді ми бачимо справжній намір Путіна – стерти Україну з мапи світу. Сьогоднішні санкції притягують до відповідальності тих, хто підтримує режим Путіна, включно з тими, хто бачить знищення України, розпад її національної ідентичності та її майбутнього”, – каже очільник британського МЗС Джеймс Клеверлі.

Під британські санкції через війну в Україні потрапили понад 1600 російських фізичних та юридичних осіб. 

Росія – лідерка у світі з кількості накладених санкцій і обганяє Іран та Північну Корею. Із 24 лютого минулого року, за даними глобальної бази даних щодо відстеження санкцій Castellum.ai, стосовно країни ввели вже понад 13,8 тисячі обмежень.

Нагадаємо, що навесні до санкційного списку в Японії потрапила російська пропагандистка Ольга Скабєєва та російські військові високопосадовці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter