До нового санкційного списку у Японії потрапила пропагандистка Скабєєва та російські військові високопосадовці

Дата: 26 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Уряд Японії схвалив черговий пакет обмежень щодо російських компаній та громадян, а також сімох громадян України.

Про це повідомили у японському уряді. 

Фото: complyadvantage.com

Загалом санкції запровадили щодо 17 фізичних та 78 юридичних осіб із РФ і 7 громадян України. 

Серед російських підприємств чимало тих, що пов’язані з військовою промисловістю, наприклад, авіазаводи “Урал”, “Комсомольськ-на-Амурі” та “Іркутськ”, конструкторське бюро машинобудування із Коломни, ракетний центр ім. Макєєва та інші. Під обмеженнями у Японії й російські Фонд національного добробуту і Фонд захисту національних цінностей. 

Щодо фізичних осіб, то у списку додались російська пропагандистка Ольга Скабєєва, а також низка російських військових, зокрема начальник штабу російського угруповання військ “Захід” генерал-лейтенант Михайло Зусько, командувач повітряно-десантних військ РФ генерал-полковник Михайло Теплинський, командувач 90 гвардійської танкової дивізії Раміль Ібатулін й командувач ракетних військ стратегічного призначення Сергій Каракаєв.

Також Японія не може надавати будівельних та інженерних послуг Росії. 

Щодо громадян України, то це колаборанти-прокурори з окупованої Луганщини Гліб Михайлов, з окупованого Запоріжжя Кирило Осипчук, з окупованої Донеччини Андрій Співак, з окупованої Херсонщини Андрій Петров, а також російський посадовець з Криму Олексій Парикін

У списку й ім’я російського бойовика з Донеччини Артема Жоги

Нагадаємо, що нещодавно Велика Британія запровадила додаткові санкції щодо фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з російськими енергетичним, металургійним, оборонним, транспортним та фінансовим секторами.

Росія вже стала лідеркою у світі за кількістю накладених санкцій, обігнавши Іран та Північну Корею. Від 24 лютого минулого року, за даними глобальної бази даних щодо відстеження санкцій Castellum.ai, стосовно країни ввели вже понад 12,6 тисячі обмежень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter