Боррель нагадав з трибуни Ради про загиблого активіста Романа Ратушного та письменницю Вікторію Амеліну

Дата: 08 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Високий представник Євросоюзу із закордонних справ Жозеп Боррель під час виступу у Верховній Раді 7 лютого нагадав парламентарям про загиблого у 2022 році на фронті активіста та військового Романа Ратушного, а також письменницю Вікторію Амеліну, яка померла торік у Краматорську внаслідок російського обстрілу. 

Текст його промови опублікували на сайті парламенту. 

Роман Ратушний та Вікторія Амеліна

Боррель пригадав про Ратушного, розповідаючи про Революцію гідності та євромайданівців, які воюють на фронті. 

“За цю Революцію ви заплатили велику ціну та продовжуєте її платити. Бо велика кількість героїв цієї Революції пізніше загинули на фронті, боронячи вашу свободу від російських окупантів. Наприклад, Роман Ратушний, активіст по боротьбі з корупцією, також загинув, йому не виповнилося й 25 років”, – сказав він. 

Ім’я Амеліни Боррель назвав, розповідаючи про загиблих внаслідок повномасштабного російського вторгнення цивільних. 

“Замість того, щоб шукати десь безпеки, вона поїхала на Схід, щоб навіки закарбувати історію людей, які жили за умов окупації. Але російська ракета так само, як і ті ракети, які сьогодні летіли на Київ, вбила її, коли вона вечеряла у популярній піцерії. Вона не була військовою ціллю, їй було лише 37 років. Вона пішла від нас занадто рано, як вона сама писала”, – зазначив Боррель. 

Нагадаємо, що нещодавно Вікторію Амеліну посмертно відзначили орденом “За заслуги”, а київський заказник, за збереження якого за життя боровся Роман Ратушний, тепер має його ім’я

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter