Заказник “Протасів Яр” тепер носитиме ім’я активіста Романа Ратушного

Дата: 24 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Київрада, 23 листопада, проголосувала за присвоєння заказнику “Протасів Яр” імені громадського активіста Романа Ратушного.

Про це повідомила ініціатива “Захистимо Протасів Яр” на своїй сторінці у фейсбуку.

Фото з соцмереж

Рішення підтримали одностайно 76 депутатів Київради.

“Дякуємо Київській міській владі за це рішення. Воно давно назріло. Будемо боротись далі за те, щоб “Протасів Яр” ще довго нагадував прийдешнім поколінням киян про Романа. Нагадуємо, поки що цьому стоять на заваді спори про статус “Протасового Яру” як заказника. Найближчим часом будемо інформувати вас про новини у цих справах”, — йдеться у повідомленні ініціативи.

Раніше Касаційний господарський суд передав розгляд справи про встановлення сервітуту на частину земель Протасового Яру до Великої палати Верховного Суду. 

Нагадаємо, що Роман Ратушний спочатку брав участь в акціях протесту проти забудови Протасового Яру, потім став головою ініціативи, а невдовзі й громадської організації “Захистимо Протасів Яр”.

Активіст загинув 9 червня 2022 року в бою під Ізюмом. З першого дня повномасштабного вторгнення Росії він брав участь у боях під Києвом, а потім у складі 93 ОМБр “Холодний Яр” звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом на Харківщині.

Одна з вулиць столиці – колишня Волгоградська в Соломʼянському районі – тепер має ім’я Романа Ратушного.

Про життя та діяльність Романа, а також спогади про нього – в матеріалі ZMINA: “Удар під дих цілому поколінню”: друзі та однодумці – про загибель на війні київського активіста Романа Ратушного

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter