Справу щодо встановлення сервітуту на частину земель Протасового Яру передали до Верховного Суду

Дата: 04 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Касаційний господарський суд передав розгляд справи про встановлення сервітуту на частину земель Протасового Яру до Великої палати Верховного Суду.

Про це повідомили активісти ГО “Захистимо Протасів Яр” на своїй сторінці у фейсбуку.

Фото: ГО “Захистимо Протасів Яр”

За їхніми словами, зараз на етапі касаційного оскарження розглядається справа за позовом Київради до ТОВ “Протасів Яр” про встановлення сервітуту. І справа за зустрічним позовом “Протасового Яру” до Київради про скасування окремих пунктів рішення про створення заказника.

“Апеляційний суд закрив провадження за зустрічним позовом, тому що прийшов до висновку, що питання про чинність рішення про створення заказника має розглядати адміністративний суд”, – йдеться в повідомленні.

Це означає, що Велика палата, яка є підрозділом Верховного Суду, розглядає справи в касаційному порядку з метою забезпечення однакового застосування судами норм права.

Велика палата займається формуванням і узагальненням судової практики. Рішення цієї палати є квазі “судовими прецедентами” та визначають, як мають трактувати норми права інші суди.

Раніше стягнені з бізнесмена Геннадія Корбана гроші за судові витрати в справі “Корбан проти Романа Ратушного і ГО “Захистимо Протасів Яр” спрямують на подальший юридичний захист Протасового Яру і створення заказника. 

Нагадаємо, що Роман Ратушний спочатку брав участь в акціях протесту проти забудови Протасового Яру, потім став головою ініціативи, а невдовзі й громадської організації “Захистимо Протасів Яр”.

Активіст загинув 9 червня 2022 року в бою під Ізюмом. З першого дня повномасштабного вторгнення Росії він брав участь у боях під Києвом, а потім у складі 93 ОМБр “Холодний Яр” звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом на Харківщині.

Одна з вулиць столиці – колишня Волгоградська в Соломʼянському районі – тепер має ім’я Романа Ратушного.

Про життя та діяльність Романа, а також спогади про нього – в матеріалі ZMINA: “Удар під дих цілому поколінню”: друзі та однодумці – про загибель на війні київського активіста Романа Ратушного

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter