Бойовики “ЛНР” вербують іноземців для шпигування – СБУ

Дата: 09 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Проросійські бойовики на Луганщині вербують для шпигування на території України іноземців із Близького Сходу.

Про це повідомляє пресслужба відомства. 

З початку 2019 року спецслужбовці виявили вже декілька таких фактів, стверджують у відомстві. Так, один із завербованих чоловіків, який раніше навчався у виші на окупованій території, розповів правоохоронцям, що під час поїздки до Луганська його викрали бойовики та тримали в підвалі. 

“У кайданках та з мішком на голові люди в масках відвезли його до підвального приміщення, облаштованого під тюремні каземати. Три доби іноземця утримували у в’язниці, не висуваючи конкретних звинувачень. Згодом під тиском загроз фізичної розправи бойовики змусили іноземного громадянина погодитися на конфіденційну співпрацю”, – розповіли в СБУ.

Чоловік мав збирати інформацію про інших мешканців країн Близького Сходу, які живуть чи відвідують окуповану Луганщину або мають бізнес на підконтрольній українській владі території. 

У СБУ нагадали, що виконання завдань бойовиків іноземцями може каратися за статтею “Шпигунство”, яка передбачає позбавлення волі терміном від восьми до 15 років. Водночас якщо правоохоронцям повідомити про дії бойовиків, то людина звільняється від покарання. 

Нагадаємо, що нещодавно контррозвідка СБУ вивезла з окупованої Луганщини свідка збройної агресії РФ в Україні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter