СБУ вивезла з Луганщини свідка російської агресії на Донбасі

Дата: 09 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Контррозвідка СБУ вивезла з окупованої Луганщини свідка збройної агресії РФ в Україні.

Про це повідомили у відомстві. 

Мешканець міста Сорокине після початку конфлікту на Донбасі через матеріальні труднощі вступив до ремонтної роти так званого “2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР”. Чоловік лагодив техніку бойовиків, пошкоджену в боях. Згодом він усвідомив хибність свого кроку та зв’язався з українськими правоохоронцями, яким розповів, що готовий надати свідчення злочинної діяльності РФ на території України.

“Контррозвідники та слідчі провели ретельну перевірку та встановили, що громадянин України не брав безпосередньої участі в бойових діях та не вчинив інших тяжких злочинів”, – розповіли в СБУ.

Мешканець Луганщини надав важливі докази, а тому суд звільнив його від покарання за створення терористичної групи. 

“Особи, крім організаторів і керівників терористичної групи чи терористичної організації, які добровільно повідомили правоохоронний орган про відповідну терористичну діяльність, сприяли її припиненню або розкриттю злочинів, вчинених у зв’язку зі створенням або діяльністю такої групи чи організації, якщо в їх діях немає складу іншого злочину, звільняються від кримінальної відповідальності”, – нагадали в спецслужбі. 

Як відомо, цього року СБУ допомогла вивезти з окупованої Донеччини одну з командирок танкового батальйону так званої “ДНР” Світлану Дрюк, яка перейшла на бік української армії та свідчитиме проти Росії в Гаазі.

Жінка перейшла на бік бойовиків також у 2014 році, а її успіхи на службі у так званій “ДНР” стали причиною того, що російські режисери зняли про неї художній фільм “Ополченочка”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter