Бойовий медик відмовився від медалі УПЦ КП, бо відзнаку забрали в побратима-гея

Дата: 26 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Військовослужбовець Ілля Коротенко відмовився від своєї медалі “За жертовність і любов до України” від імені очільника УПЦ КП Філарета. Причиною цього стало те, що церковники забрали медаль у його побратима Віктора Пилипенка, який є відкритим геєм. 

Про це Коротенко написав на сторінці у фейсбуку. 

Фото: Ілля Коротенко

Військовий наголосив, що “антилюдяні погляди” церкви йому бридкі. 

“Ваше брязкальце, яке ви роздаєте, а потім відбираєте, нічого не варте. Жбурну вам цю іграшку під ноги наступного мого повернення зі служби в Київ. Віктору та іншим ЛГБТ-військовим підтримка та повага”, – написав Коротенко. 

Тема ЛГБТ-військових уперше голосно пролунала в Україні 2018 року, коли в Києві відбулася виставка “Ми були тут”, де художник Антон Шебетко розповів історії гомосексуальних людей, які воюють на Донбасі. Вже у 2019 році на Марші рівності ЛГБТ-військові пройшли окремою колоною. 

Головою об’єднання ЛГБТ-військових є Віктор Пилипенко, якого спочатку УПЦ КП й нагородила медаллю “За жертовність і любов до України”, а невдовзі забрала за “відкриту пропаганду гріховної ідеології та заперечення існування Бога”. 

Нагадаємо, що рівності ЛГБТ-людей в Україні найбільше протидіє церква та праворадикали, вважають в ООН.  

Водночас, як свідчать соціологічні опитування, ставлення суспільства до ЛГБТ-людей та реєстрованих партнерств з роками покращується, а в українській армії до ЛГБТ переважно ставляться толерантно. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter