Біля Київського водосховища виявили тіло пілота збитого російського гелікоптера 

Дата: 09 Травня 2023
A+ A- Підписатися

На березі Київського водосховища у Вишгороді виявили тіло російського пілота збитого гелікоптера, який, імовірно, загинув ще на початку повномасштабної війни.

Про це повідомляють начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов та МВС.

Фото: МВС України

Так, 9 травня до Вишгородського райвідділу поліції надійшло повідомлення про знайдене тіло. Загиблим виявився російський командир гелікоптера, старший лейтенант Манкишев Р. Г. Тіло окупанта разом з парашутом виявили працівники Київської ГЕС.

Його тіло знайшли в гнилісному стані без голови.

Фото: Андрій Нєбитов

“У Київському водосховищі виявили тіло російського пілота. Правоохоронці встановили, що загиблим є російський військовослужбовець, про що свідчать форма та нагрудний шеврон. Також була виявлена пам’ятка пілота гелікоптера Мі-24”, – зазначили в МВС. 

Раніше ZMINA писала, що торік українські військові знайшли 63 тіла російських окупантів після звільнення окремих районів Харківської області. За їхніми даними, є випадки вбивства росіянами своїх же солдатів. 

У квітні 2023 року Міністерство внутрішніх справ України створило ресурс, де зібрало підтверджені з відкритих джерел дані щодо вбитих в Україні російських військових та інших членів російських формувань. 

Ресурс отримав назву “Потерь.Нет”. Нині в його базі імена більш ніж 56 тисяч російських військових, бойовиків та інших учасників вторгнення в Україну. 

Нагадаємо, що Червоний Хрест допоміг Офісу українського уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, налагодити з російською стороною передання тіл загиблих військових РФ. Це також дозволяє швидше повертати тіла українських захисників. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter