На території Харківської області, яку звільнили від окупантів, виявили вже 63 тіла військових РФ

Дата: 23 Травня 2022
A+ A- Підписатися
Українські військові знайшли 63 тіла російських окупантів після звільнення окремих районів Харківської області. За їхніми даними, є випадки вбивства росіянами своїх же солдатів.
 
Про це повідомляє Громадське.
 
Скриншот з відео

Команда українських військових шукає та збирає тіла загиблих окупантів після виведення збройних сил Росії. З Циркунів, Малої Рогані та Вільхівки зібрали 63 тіла – вони вже пройшли повний опис і зараз зберігаються в одному з рефрижераторів Укрзалізниці в Харкові“, – йдеться в повідомленні.

Як розповів капітан ЗСУ Антон Іванніков, з-поміж 63 тіл вдалось ідентифікувати приблизно 15%, для решти – потрібна експертиза ДНК.

За його словами, іноді поряд із вбитими знаходять документи, також трапляються написи на ременях або шеврони.

Скриншот з відео

“Тіла здебільшого обгорілі, вони без голів, без кінцівок, буває таке, що є пів тіла… 10–15 чоловіків – “Л/ДНР”. Також серед цих тіл є військовий льотчик, у якого були порізані стропи. Він катапультувався, але не зміг приземлитися, бо стропи парашута були зрізані їхніми ж збройними силами”, – розповідає військовий.

За словами Іваннікова, тіла знаходять завдяки військовим, які ведуть активні бойові дії (вони вказують місця), а також завдяки мирним жителям.

Капітан ЗСУ додав, що іноді тіла лежать у не закопаній могилі, буває, що загиблих виявляють просто на позиціях.

“Плануємо забрати ще чотири тіла – вони просто валяються на позиціях”, – каже військовий. 

Також він розповів, що в Малій Рогані знайшли п’ять спалених і закопаних тіл. Найімовірніше, вбитих спалили свої ж військовослужбовці.

За його словами, загиблі переважно мали поранення від осколків та важкої артилерії, але одного разу в Малій Рогані виявили й російського військового, який сам застрелився, щоб не здаватися в полон.

Іванніков зауважує, що російські військові своїх убитих не забирають. Їхні тіла зможуть обміняти на живих чи загиблих українських бійців.

Раніше ZMINA повідомляла, що в Золочівському районі на Харківщині українські поліцейські ексгумували шість тіл російських військовослужбовців для їхнього передання відповідно до міжнародних процедур.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter