Більшість радіостанцій повністю перейшла на українську мову – Нацрада

Дата: 24 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

З 15 загальнонаціональних радіостанцій 11 розпочали мовлення лише українською мовою, решта має близько 96% мовлення державною, що значно перевищує квоти, встановлені законом.

Про це 24 серпня під час засідання Нацради з питань телебачення та радіомовлення повідомила Олена Ніцко, пише “Детектор медіа”.

Джерело: pixabay.com

Схожа ситуація з трансляцією українськомовних пісень, уточнила вона.

“Колишнє “Русское радио Украина” повністю перейшло на українську мову. Також збільшилася частка вітчизняних пісень на Нашому радіо, яке тепер дійсно відповідає своїй назві”, – сказала Ніцко.

Журналісти нагадали, що раніше Нацрада проводила моніторинги квот щомісяця, але з початком повномасштабного наступу в регулятора стало більше завдань і викликів для моніторингів. Тому за останні пів року тут провели три моніторинги щодо квот на радіо.

Згідно із законодавством, радіостанції мають вести програми українською мовою не менш ніж 60% та мати частку українськомовних пісень не менш ніж 35%.

Нагадаємо, що із 16 липня за порушення мовного законодавства карають попередженням або штрафом. Водночас штрафи можуть бути оскаржені в суді.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що, згідно з даними опитування соціологічної групи “Рейтинг”, в Україні спостерігається різке зниження рівня споживання російського інформаційного контенту серед українців.

Зокрема, значна частина опитаних перестала слухати музику та дивитися серіали російського виробництва. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter