Понад три сотні релігійних діячів світу закликають заборонити “лікування” гомосексуальності

Дата: 17 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Більш ніж 370 релігійних діячів зі всього світу закликали заборонити репаративну терапію – антинаукову методику, спрямовану нібито на зміну сексуальної орієнтації. 

Про це повідомляє BBC.

Напис на плакаті: “Конверсійна терапія = насилля над дітьми”. Фото: Worcester Business Journal

Серед підписантів звернення, зокрема, лауреат Нобелівської премії миру, архієпископ Десмонд Туту з ПАР, колишній головний рабин Ірландії Девід Розен, англіканський єпископ Ліверпуля Пол Баєс, колишній президент Ірландії Мері Макеліс та багато інших відомих захисників ЛГБТ-людей.

Раніше цьогоріч соціальна мережа Instagram та компанія Facebook, яка купила платформу ще 2012 року, оголосили про блокування всього контенту, пов’язаного з репаративною терапією. До цього в Німеччині парламент ухвалив закон, згідно з яким людей, що “лікують” геїв від гомосексуальності, каратимуть штрафом у розмірі 30 тисяч євро або навіть обмеженням волі до року.

Відомо, що репаративну або конверсійну терапію використовують не тільки для зміни сексуальної орієнтації, але також для зміни ґендерної ідентичності трансґендерних людей та погодження її з приписаною після народження статтю.

“Лікування” часто проводять за декількома методами, зокрема ЛГБТ-людей переконують, що потяг до людей своєї статі є неприродним і його можна побороти, проте інколи використовують радикальніші методи, наприклад електрошок. Застосовують також і аверсивну терапію, під час якої людям показують еротичні фільми з представниками їхньої статі, а одразу після спричиняють блювоту. 

Раніше ZMINA розповідала історію відомого християнського активіста зі США, який створив центр репаративної терапії, де людей насильно нібито лікували від гомосексуальності, а згодом зробив камінг-аут. Сім’я 51-річного чоловіка, як він розповів журналістам, була дуже релігійною, а тому він вирішив, що має пройти курс “лікування” від гомосексуальності, який йому спочатку оплатила мати. Після проходження “терапії” чоловік одружився та став батьком двох синів, а згодом відкрив центр “Надія на цілісність”, де вирішив допомагати “лікуватись” іншим ЛГБТ-людям.

Фотографія обкладинки: BBC

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter