Білоруський суд заарештував на 10 діб фрилансера “Радіо Свобода” Андрія Кузнечика

Дата: 01 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Суд у Мінську заарештував на 10 діб фрилансера білоруської служби “Радіо Свобода” Андрія Кузнечика за обвинуваченням у “дрібному хуліганстві”.

Про це повідомляє “Радіо Свобода“.

Андрій Кузнечик. Джерело: radiosvoboda.org

Подробиці справи не повідомляють. За даними журналістів, судове рішення ухвалили ще 26 листопада, проте рідних затриманого про нього повідомили пізніше.

Нагадаємо, що Кузнечика затримали в Мінську 25 листопада 2021 року під час велосипедної прогулянки. Силовики провели вдома в журналіста обшук.

Волонтери телеграм-каналу “Списки Окрестіна” повідомили, що Кузнечик перебуває в однойменному слідчому ізоляторі.

26 листопада в телеграм-каналі білоруських силовиків ГУБОП з’явилося відео із затриманим фрилансером. На ньому той “зізнається”, що з 2008 року працює редактором “Радіо Свобода” і отримує $1200 зарплатні. З 2020 року Кузнечик адмініструє телеграм-канал та чат видання. Також він каже, що нібито передав свій пароль від телеграм-каналу та повідомив про всіх, хто його адмініструє.

У своїх останніх дописах силовики запевняють, що отримали доступ до списку всіх “стукачів”, які писали редакції “Радіо Свобода” через спеціальний бот зворотного зв’язку. Щодо Кузнечика відбудеться перевірка через “розпалювання соціальної ворожнечі”.

У червні 2020 року в Мінську затримали ще одного фрилансера-консультанта “Радіо Свобода” Ігоря Лосика, відтоді він перебуває за ґратами. Лосика звинувачують у розпалюванні соціальної ворожнечі “щодо представників влади та правоохоронних органів”. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter