Білоруське МОЗ стверджує, що нічого не загрожує життю політв’язня Латипова, який намагався вчинити самогубство на суді

Дата: 02 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Стан здоров’я політв’язня Степана Латипова, який напередодні намагався вчинити самогубство прямо під час засідання суду, медики оцінюють як стабільний. 

Про це повідомили в телеграмі МОЗ Білорусі. 

Степан Латипов. Фото: the-village.me

Латипова госпіталізували до хірургічного відділення після того, як він штрикнув собі в горло ручку. Медики ввели його в наркоз та обробили рану. Наразі його життю, за їхніми словами, нічого не загрожує. 

“Стан пацієнта стабільний, ситуацій, що загрожують життю, немає”, – запевняють у МОЗ Білорусі. 

Латипова білоруські силовики звинуватили у створенні чату власного будинку в телеграмі, майстерні з виготовлення протестної символіки, а також в опорі співробітникам міліції під час затримання 15 вересня минулого року. Окрім цього, як директора компанії “Беларбо” його звинуватили у введенні в оману клієнтів під час надання послуг з хімічного захисту рослин. На суді білорус провину не визнав у жодному з інкримінованих йому епізодів.

Нагадаємо, що нещодавно в Мінську підліток вчинив самогубство після того, як побував на допиті в силовиків. 18-річний Дмитро Стаховський став фігурантом справи щодо “масових заворушень” у серпні минулого року. Як розповів загиблий у передсмертній записці, до вчинку його підштовхнуло переслідування. 

Незадовго до цього в колонії помер білорус Вітольд Ашурок, якого відправили на п’ять років за ґрати. Рідним, які приїхали по тіло політв’язня, його видали із забинтованою головою. 

Із серпня минулого року тисячі білорусів отримали штрафи та адміністративні арешти за участь у мітингах. Сотні людей у країні визнали політичними в’язнями, а, за даними ООН, щонайменше шестеро учасників протестних акцій зникли безвісти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter