Білоруська спортсменка Христина Тимановська продала срібну медаль, щоб підтримати колег-опозиціонерів

Дата: 27 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Легкоатлетка Христина Тимановська, яку білоруська влада намагалася цього року насильно вивезти з Олімпіади в Токіо, продала свою срібну медаль за Європейські ігри в Мінську, щоб допомогти спортсменам-опозиціонерам. 

Про це повідомили у Фонді спортивної солідарності. 

Тимановська отримала медаль за забіг на 100 метрів серед жінок у 2019 році

Тимановська отримала медаль за забіг на 100 метрів серед жінок у 2019 році. Спортсменка виставила нагороду на продаж на платформі eBay. Початкова ціна лота становила 5 тисяч доларів, однак купили нагороду за 21 тисячу. Ім’я покупця не розголошують. 

Навіть не очікувала, що її придбають за таку суму. Покупця поки не знаю, але хотіла б із ним познайомитися”, – сказала Тимановська.

Отримані гроші легкоатлетка спрямує до Фонду спортивної солідарності. Ця організація підтримує спортсменів, які висловили солідарність із протестами, що спалахнули в Білорусі минулого року. 

З початку серпня Тимановська перебуває в Польщі. Причиною її вимушеного перебування в країні став конфлікт із білоруськими спортивними посадовцями, які намагалися силою вивезти її на батьківщину після критичного посту в інстаграмі. Білоруску обурило, що її без дозволу заявили на олімпійську естафету 4×400 метрів у Токіо. Вона мала замінити одну з двох легкоатлеток, яких не допустили до участі в Олімпіаді через недостатню кількість допінг-проб. 

Тимановська не перша білоруська спортсменка, яку влада переслідує за підтримку протестів. Так, у вересні 2020-го на 15 діб арештували відому баскетболістку Олену Левченко. Навесні поточного року влада оголосила в розшук чемпіонку світу з плавання Олександру Герасименю через нібито “заклики до заподіяння шкоди національній безпеці”.

Нещодавно білоруського чемпіона світу з тайського боксу Олексія Кудіна відправили до колонії на два з половиною роки за “опір співробітникам міліції” під час акції протесту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter