Атака дронами-камікадзе та крилатими ракетами 26 серпня: що відомо про масований обстріл України

Дата: 26 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У ніч проти 26 серпня, а потім і вранці російські військові здійснили масований комбінований обстріл України з використанням ракет і ударних дронів типу Shahed. У низці міст пролунали вибухи, внаслідок чого є потерпілі та загиблі.

ZMINA зібрала, що відомо наразі.

Так, зокрема, вибухи пролунали в столиці – спочатку через атаку дронів, а потім і ракет. Київська ОВА повідомляла про активність протиповітряної оборони. 

У Луцьку також лунали вибухи, оскільки там теж працювала протиповітряна оборона. Міський голова Ігор Поліщук розповів, що внаслідок атаки пошкоджений багатоквартирний будинок. Інформація про потерпілих уточнюється.

Пізніше Поліщук поінформував про повторний обстріл, під час якого уразили інфраструктурний об’єкт, внаслідок цього загинула одна людина.

На Полтавщині армія РФ обстріляла промисловий об’єкт, унаслідок чого щонайменше п’ять осіб отримали поранення. 

Троє постраждалих також у Миколаївській області. Очільник тамтешньої ОВА Віталій Кім закликав місцевих жителів заряджати павербанки та памʼятати про Пункти незламності.

Вибухи також пролунали в Кривому Розі, Кропивницькому, Харкові, Хмельницькому, Рівному та Тернополі.

Росіяни атакують Україну, використовуючи крилаті ракети Х-101 / Х-555.

На Дніпропетровщині теж загинула одна людина – це 69-річний чоловік. У регіоні виникло кілька пожеж, зокрема в дачному будинку. Вибухи пролунали в Дніпровському та Криворізькому районах області.

Згодом вибухи також чули у Львівській та Івано-Франківській областях.

Через масовані обстріли української енергетичної інфраструктури “Укренерго” запровадило екстрені відключення світла, які не підлягають попереднім графікам. Відключення зачепили КиївщинуПолтавщину та Сумщину. У деяких містах, зокрема в Києві та Житомирі, виникли проблеми з водопостачанням.

Крім того, “Укрзалізниця” повідомила про знеструмлення в різних регіонах, на маршрути виведено резервні тепловози, а рух приміських електропотягів затримується. Енергетики вже працюють над відновленням.

Станом на 9:55 тривога все ще триває, у деяких регіонах чути повторні вибухи та простежується рух “шахедів”.

Оновлено: Голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко повідомив, що у результаті російської комбінованої атаки у Житомирській області також загинула жінка.

А на Одещині, як зазначив очільник тамтешньої обласної ОВА Олег Кіпер, поранення дістали четверо людей, серед яких – дитина.

Загалом станом на 11:00 окупанти вбили 4 цивільних: по одній людині у Луцьку, на Житомирщині, Запоріжжі та Дніпропетровщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter