АРМА передали десятки мільйонів гривень власників заводу з Нікополя, який виробляв оборонну продукцію для Росії

Дата: 11 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

В управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) передали понад 70 мільйонів гривень арештованих коштів підприємства, яке виробляло оборонну продукцію для Росії у Нікополі. 

Про це повідомили в Дніпропетровській обласній прокуратурі. 

Назву промислового підприємства у Нікополі, власником якого є російська оборонна корпорація, правоохоронці не називають.

Слідчі вказали, що воно займалося виробництвом для Росії продукції зі спеціального сплаву для використання в оборонній сфері.

“Виготовлена продукція великими партіями надходила до країни-агресора та використовувалася в авіаційній, ракетній та інших військових галузях”, – говорять у прокуратурі. 

Слідчі проводять досудове розслідування за фактом фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України, за попередньою змовою групою осіб. 

Нагадаємо, що до АРМА цього року вже передали майна на майже 9 мільярдів гривень, сотні мільйонів з яких належали росіянам.

Російське майно в Україні можна конфіскувати, націоналізувати або накласти на нього санкції. Фахівці кажуть, що досі лише незначну частину активів, які належать громадянам Росії чи Білорусі, спіткала така доля. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter