До АРМА вже передали майна на майже 9 мільярдів гривень, сотні мільйонів з яких належали росіянам

Дата: 09 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

За 10 місяців цього року ДБР передало в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), майна на 8 мільярдів 926 мільйонів гривень.

Про це повідомили в бюро.

Фото: Слідство.Інфо

У відомстві наголошують, що власність фігурантів кримінальних проваджень, які розслідують детективи, зокрема російських структур, вже приносить прибутки державі. 

Після завершення розслідувань та оцінювання вартість майна може значно зрости, однак зараз дохід, отриманий від управління переданим, перевищив 28 мільйонів 800 тисяч гривень.

Серед найвагоміших результатів, про які згадали в ДБР, зокрема, передавання активів двох російських підприємств з Івано-Франківщини на майже 70 мільйонів гривень, а також – активів групи компаній російської “Татнефті” на близько 400 мільйонів гривень.

Нещодавно АРМА звітувало, що на зміцнення обороноздатності України переказало 456 мільйонів гривень. Із них понад 300 мільйонів належали одному із синів президента-втікача Віктора Януковича, а ще 3 мільйони – російському підприємству “Росатом Східна Європа”, яке до цього року працювало в Україні. 

Зараз російське майно в Україні можна конфіскувати, націоналізувати або накласти на нього санкції. Фахівці кажуть, що досі лише незначну частину активів, які належать громадянам Росії чи Білорусі, спіткала така доля.  

Нагадаємо, що влітку Конституційний Суд України визнав законною процедуру спеціальної конфіскації, а очільник уряду Денис Шмигаль обіцяв конфіскувати на користь українського народу понад дев’ять сотень російських об’єктів. 

Ці активи конвертуватимуть у кошти, які підуть на оборону та відновлення України.

Фотографія обкладинки: Reuters

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter