Суд передав АРМА активи двох російських підприємств з Івано-Франківщини

Дата: 02 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Суд передав в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), корпоративні права в статутних капіталах двох підприємств з Івано-Франківщини.

Про це повідомили в ДБР. 

Фото: slidstvo.info

Арешт на корпоративні права наклали ще 12 жовтня.

Фактичними власниками підприємств були громадяни Росії, які намагалися приховати цей факт, щоб уникнути конфіскації майна в дохід України.

Для цього вони створили офшорну компанію, через яку контролювали виробничу діяльність. Також ці підприємства ухилялися від сплати податків на мільйони гривень. За цим фактом досі триває досудове розслідування.

За даними ДБР, загальна вартість у 90% статусних капіталів підприємств росіян сягає майже 70 мільйонів гривень. 

Назви підприємств правоохоронці не озвучували. 

Станом на кінець вересня АРМА на зміцнення обороноздатності України переказало 456 мільйонів гривень, з яких 304 мільйони належали одному із синів президента-втікача Віктора Януковича. Конфіскували й 60 мільйонів гривень в учасників злочинної групи, які переказували гроші з окупованого Криму. 

Також цього року виявилося, що в Києві веде діяльність ТОВ “Росатом Східна Європа”, засновником якого з часткою 99,9% є резидент РФ. Він на 100% належить іншій юридичній особі ОАО “Атомный энергопромышленный комплекс”, яке, своєю чергою, на 100% належить державній корпорації з атомної енергії “Росатом”. Активи цієї компанії на 3 мільйони гривень також передали АРМА. 

Нагадаємо, що влітку Конституційний Суд України визнав законною процедуру спеціальної конфіскації, а очільник уряду Денис Шмигаль обіцяв конфіскувати на користь українського народу понад дев’ять сотень російських об’єктів. 

Ці активи конвертуватимуть у кошти, які підуть на оборону та відновлення України. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter