Арестович відповів на критику: каже, що удає з себе ґвалтівника на семінарах, щоб допомогти жінкам

Дата: 29 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Звільнений з посади радника Офісу президента Олексій Арестович, якого вимагають покарати за розповсюдження культу насильства та жорстокості щодо жінок, каже, що видає з себе сексиста, щоб захистити жінок. Арестович наполягає, що його слова перекрутили, тож погрожує активісткам, які привернули увагу до його висловлювань, судом. 

Про це він сказав у коментарі  BBC News Україна. 

Фото: фейсбук-сторінка Олексія Арестовича

Напередодні нардепка Інна Совсун, написала заяву на Арестовича, через його семінари у “Школі мислення Апейрон”, про які розповіли активістки Емма Антонюк і Яна Брензей

Арестович під час семінару казав, наприклад, що жінки – це слуги сатани, а також зізнався, що їх хочеться “тpa***ти, а коли набридне, чи звикли, чи наїлись, далі хочеться придушити нах**н, щоб її ніколи не було”. Нардепка Совсун, коментуючи вислови експосадовця, наголосила, що вони їй нагадують про злочини російських військових на окупованих територіях, вочевидь, вона має на увазі чисельні факти сексуального насильства. 

Совсун просила відкрити провадження щодо Арестовича за статтею “Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію”.

Відповідаючи на закиди активісток, Арестович назвав їх обурення “спрямованою атакою на репутацію”. Варто відзначити, що дискримінаційні висловлювання подібного штибу Арестович робить на платних семінарах, а не публічно, ймовірно, саме побоюючись за репутацію. 

“Ця атака була зроблена дуже незграбно, і видно, що люди, які це робили, дуже поспішали… Семінари – це доволі творчі заняття. Плюс у мене 17 років театральної діяльності. Я просто зображую там чоловіків, видаючи себе за такого чоловіка, з їхніми поширеними претензіями до жінок. Цей семінар і взагалі моя діяльність якраз і присвячені тому, щоби навчати жінок справжній гідності, а чоловіків – правильно поводитись із жінками. Виявляти в собі й в інших упередження, які існують щодо цього, і які повʼязані з приниженням людської гідності, зокрема жіночої”, – каже Арестович. 

Наостанок Арестович заявив, що звинувачення в його адресу матимуть “певні юридичні наслідки” для активісток. 

“То хто тут злочинець? Той, хто упереджено створив інформпривід, чи той, хто роками навчає людей не підпадати під соціальні штампи, які повʼязані з сексизмом”, – додав він.

Це не перший випадок, коли українці, обурені діями та словами Арестовича, вимагають правоохоронців звернути увагу на нього. Нещодавно юрист Олександр Нотевський попросив СБУ відкрити провадження щодо експосадовця, а причиною стали слова про те, що українці нібито мотивують росіян продовжувати вторгнення тим, що “розлюднюють” їх. 

Арестович також є титулованим сексистом та гомофобом, який вірить у “пропаганду ЛГБТ”

Нагадаємо, що попри неодноразові заклики звільнити Арестовича з посади радника ОП, посаду він втратив тільки тоді, коли, коментуючи обстріл росіянами будинку у Дніпрі, припустив, що у трагедії винна українська ППО.

Арестовича звільнили за його бажанням, а сам процес звільнення він видавав за приклад власної “цивілізованої поведінки”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter