Апеляційний суд переніс засідання в справі про напад на Катерину Гандзюк через хворобу Мангера

Дата: 12 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Київський апеляційний суд 12 лютого переніс засідання в справі про напад на громадську активістку Катерину Гандзюк через хворобу одного з підсудних – колишнього голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера.

Про це повідомляє громадська ініціатива “Хто замовив Катю Гандзюк?” на своїй сторінці у фейсбуку. 

Владислав Мангер. Фото: Людмила Тягнирядно

За словами активістів, засідання в Київському апеляційному суді сьогодні не відбулось, тому що до суду надійшло клопотання про відкладення засідання через хворобу одного з підсудних Владислава Мангера.

Наступне засідання в справі має відбутися 1 квітня 2024 року, об 11.30. 

Раніше Київський апеляційний суд почав розгляд апеляції колишнього голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата Олексія Левіна, яких минулого року засудили за напад на активістку Катерину Гандзюк до 10 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, 26 червня 2023 року Дніпровський райсуд Києва ухвалив вирок у справі про вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк. Колишнього голову Херсонської облради Владислава Мангера та експомічника депутата облради Олексія Левіна позбавили волі на 10 років. 

Мангер і Левін оскаржують рішення в Київському апеляційному суді.

Справу про напад на Гандзюк передали на розгляд до Дніпровського райсуду Києва ще в серпні 2020 року. Активісти ініціативної групи “Хто замовив Катю Гандзюк?” вважають, що затягують справу адвокати обвинувачених.

Громадську активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року в Херсоні. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. За це п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter