Апеляційний суд переніс на березень розгляд справи щодо авторських прав архітектора “Квітів України” Левчука

Дата: 07 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Київський апеляційний суд переніс розгляд справи щодо порушення забудовником авторських прав архітектора “Квітів України” Миколи Левчука на березень 2023 року.

Про це повідомила в коментарі ZMINA громадська активістка ініціативи “Квіти України”, донька архітектора Анастасія Левчук.

Фото: ініціативи “Зберегти Квіти України”

Відбутися засідання має 6 березня 2023 року об 11-й годині в Київському апеляційному суді.

“Наші адвокати заздалегідь уточнили, чи буде засідання, і отримали інформацію, що всі три судді на місці. Але вже сьогодні (6 лютого. – Ред.) у суді приблизно через 30 хвилин після запланованого початку засідання ми дізналися, що одна із суддів у відпустці й усі її справи переносяться”, – розповіла Анастасія Левчук.

Левчук додала, що зі свого боку вони з однодумцями й надалі здійснюватимуть громадський контроль процесу.

Раніше, 2 лютого, Подільський районний суд Києва не зміг розглянути справу “про захист честі, гідності та ділової репутації” за позовом ПрАТ “Квіти України” проти активіста Тараса Грицюка та компанії “1+1 інтернет”.

Не провели засідання, бо в приміщенні суду відімкнули світло. Така сама ситуація сталась і торік 1 грудня, коли суд мав розглянути цю справу. Розгляд перенесли на 10 квітня 2023 року.

Архівне фото будівлі. Джерело: фейсбук-сторінка спільноти “Квіти України”

Нагадаємо, 20 грудня 2021 відбулося підготовче засідання в цій справі. Під час нього представники ПрАТ “Квіти України” долучили результати лінгвістичної експертизи, де розглядалося питання, був коментар Тараса Грицюка фактологічним твердженням чи оцінним судженням.

Адвокатка активіста Лідія Климків натомість клопотала про долучення документів, якими, на переконання Грицюка, можна підтвердити його слова.

Протягом засідання під Подільським судом понад десяток людей зібралися на акцію з підтримки активіста Тараса Грицюка.

15 вересня 2021 року ПАТ “Квіти України” подало позов “про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації” проти Грицюка Тараса, активіста ініціативи.

Тарас Грицюк – історик, співзасновник ГО “Інша Освіта”, тренер, фасилітатор, член тренерського пулу “Інша Освіта”, співзасновник освітнього простору “Хата-Майстерня”, співзасновник “Urban Space 500”. Член ініціативної групи “Зберегти Квіти України”.

Будівля “Квітів України” розташована в центрі Києва, на вулиці Січових стрільців. Вона зведена у 80-х роках XX століття як навчально-методичний павільйон у стилі післявоєнного модернізму за проєктом архітектора Миколи Левчука. Влітку 2021 року власник зрізав плющ, яким був обвитий фасад будівлі, а також почав демонтаж для “реконструкції споруди”. Проти цього виступили громадські активісти.

У липні поточного року Шевченківський районний суд міста Києва заборонив власнику демонтаж будівлі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter