Як карантин вплинув на життя жінок в Україні: запрошуємо до опитування

Дата: 14 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

У межах кампанії “Жінки проти пандемії” ZMINA запускає соціальне опитування “Жінки і COVID-19: потреби і виклики”. До анкетування запрошуємо жінок від 18 років, які проживають в Україні.

Мета опитування – з’ясувати, як карантин позначився на житті українських жінок, а також зрозуміти, що їх хвилює, якої інформації чи підтримки бракує жінкам.

ЗАПОВНИТИ АНКЕТУ

Кампанія “Жінки проти пандемії” здійснюється за підтримки Українського жіночого фонду й покликана зберегти здобутки в боротьбі за права жінок, знизити рівень тривожності й напруги, спричинений поширенням коронавірусу та карантином, розповісти про пов’язані з пандемією проблеми вразливих груп жінок.

Йдеться, зокрема, про підвищення рівня домашнього та сексуального насильства щодо жінок, навантаження на них із догляду за дітьми, батьками, побуту тощо. 

“Цією кампанією ми хочемо показати, що кожний досвід кожної жінки – цінний. Ми також закликаємо чоловіків розділити із дружиною, партнеркою хатні обов’язки, якісніше проводити час із дітьми. Жінок – більше дбати про себе. В умовах пандемії нам усім – і жінкам, і чоловікам – варто об’єднувати зусилля задля збереження рівності наших прав”, – коментує координаторка кампанії, журналістка Центру прав людини ZMINA Ірина Виртосу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter