Ахтем Чийгоз заявив, що прокурори тиснуть на суддів

Дата: 05 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

Ключовий фігурант справи “26 лютого” – заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз – заявив, що його тримають під вартою через політичні переконання.

Він вважає, що таким чином окупаційна влада пробує залякати весь кримськотатарський народ, сказав він на суді щодо апеляції на продовження його арешту, яку російський Верховний суд Криму 4 лютого відхилив.

“Присутня особиста зацікавленість, і прокуратура чинить тиск на суддів. Сподіватися на розсудливість марно. Ті аргументи, які прокуратура пред’являє, настільки вигадані, що не робить честі судовій системі та правоохоронним органам Російської Федерації”, – цитує слова Чийгоза “Крим. Реалії”. 

Чийгоз нагадав, що не збирається переховуватись чи залишати Крим.

“Вважаю, що за мої політичні переконання мене тримають в заручниках. Намагаються за рахунок мого арешту залякати весь народ. Всі проблеми, які відчуває влада в Криму і прокуратура, намагаються на мене списати. Це звучало з вуст прокурорів неодноразово на судових засіданнях. Судді все – заручники і ні про яке правосуддя мови бути не може”, – сказав Чийгоз.

На його думку, судді, які зрадили присязі, мстяться йому за принципову позицію.

Нагадаємо, 15 січня прокурори зачитали фігурантам справи – заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу і кримськотатарським активістам Алі Асанову, Мустафі Дегерменджі – обвинувальний висновок.

Їх обвинувачують в участі в масових заходих під будівлею кримського парламенту 26 лютого 2014 року. Тоді відбулись протистояння прихильників та противників російської влади, через тисняву двоє протестувальників загинули. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter