Адвокат волонтера Сергія Цибульського взяв перерву, аби вивчити нові документи, долучені прокурором до справи  

Дата: 27 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Адвокат волонтера Сергія Цибульського, якого звинувачують у продажу гуманітарної допомоги, взяв перерву у справі, аби вивчити нові документи, долучені прокурором.

Про це виданню ZMINA повідомив сам адвокат Олександр Доценко.

Сергій Цибульський. Фото: фейсбук-сторінка

На попередньому засіданні адвокат подав клопотання про порушення строків передачі до суду справи після завершення кримінального провадження в досудовому слідстві. За його словами, це законна підстава для закриття провадження. Однак прокурор у ході засідання зазначив, що відправив справу Цибульського фельд’єгерською службою й строки не пропущені.

“Прокурор у відповідь на наше клопотання про закриття справи подав документи про те, що начебто вони відправили справу Цибульського фельд’єгерською службою. І строки направлення справи не пропущені. Ми взяли паузу для вивчення цих документів”, – зазначив адвокат Олександр Доценко.

Наступне засідання по суті у справі волонтера Сергія Цибульського відбудеться 9 лютого у Шевченківському районному суді міста Києва.

Раніше під час підготовчого засідання суддя Олексій Глань не підтримав клопотання захисту повернути прокурору обвинувальний акт на доопрацювання, а до цього суд запросив додаткові документи у справі та взяв час на ознайомлення з ними.

Нагадаємо, що бюро економічної безпеки України підозрює Цибульського в тому, що він незаконно отримує прибуток від продажу автомобілів, які ввозили до України як гуманітарну допомогу. Торік у вересні до його автосалону прийшли силовики й вилучили сім автомобілів та його особисті речі.

Водночас сам чоловік відкидає ці обвинувачення і вважає справу проти нього сфабрикованою та планує виграти її в суді. Адже, за його словами, навіть документи, оформлені силовиками по його справі, містять низку суперечностей.

Відомо також, що вилучені з автосалону Цибульського автівки Бюро економічної безпеки передало на потреби тероборони, попри те, що суд постановив залишити їх на зберіганні, бо вони є речовим доказом. Волонтер вважає це суттєвим перевищенням повноважень силовиків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter