Гідна старість: активісти замінили посуд у всіх будинках для літніх людей на Київщині

Дата: 26 Липня 2017
A+ A- Підписатися

Благодійний фонд “Let’s help” (“Давай допоможемо”) за півроку зібрав кошти і замінив посуд з металевого на фарфоровий у всіх будинках для літніх людей Київської області.

Про це свідчить звіт за проектом “Гідна старість” на сайті фонду.

Заміна посуду – це було одне з восьми завдань щодо реформування 12 геріатричних пансіонатів Київщини, які півроку тому поставив собі фонд в рамках програми “Гідна старість”.  Адже раніше мешканці пансіонатів їли з такого ж металевого посуду, що і собаки в притулках.

За цей час фонду вдалося зібрати кошти і повністю замінити посуд на новий фарфоровий для 591 людини.

Крім того, учасники фонду на 100% забезпечили цілодобовий доступ мешканцям пансионатів до питної води: закупили і воду, і кулери.

“Цей та інші кроки вже ініціювали внутрішні зміни у наших підопічних: у спілкуванні, бажаннях, поведінці. Знаєте, що зараз просять бабусі, коли ми запитуємо, що привезти наступного разу? Нізащо не здогадаєтесь! Парфуми та плойки!”, – йдеться на сторінці фонду.

Тому що нові ліжка, постільна білизна, рушники та новий декор в кімнатах “змушують слідкувати за собою та жити”! ЦЕ – ПЕРЕМОГА для всіх нас!”.

“Ми щодня працюємо над тим, щоб у нашій країні не було страшно старіти”, – каже голова фонду Ольга Бондаренко.

Нагадаємо, фонд “Давай допоможемо”  створив програму “Гідна старість”, яка поставила перед собою 8 завдань. Зокрема: встановлення для кожного мешканця будинків пристарілих кнопки виклику персоналу, оновлення ліжок та постільної білизни, закупівля сучасних санітарних та специфічних побутових засобів, косметичний ремонт та оновлення основних комунікацій, створення атмосфери домашнього затишку, тренінгова програма для персоналу геріатричних центрів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter