Австрія відновить фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців

Дата: 19 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Австрія відновить фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA), яке країна заблокувала після звинувачень у причетності деяких працівників агентства до нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня.

Про це повідомили в пресслужбі МЗС Австрії.

Фото: UN Watch

“Після звинувачень у причетності співробітників UNRWA до варварської терористичної атаки ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня Австрія, як і багато інших міжнародних партнерів, призупинила виплати UNRWA. Ми закликали UNRWA та ООН провести комплексне швидке та ретельне розслідування, – йдеться у заяві відомства.

Рішення Відня ґрунтується на тому, що UNRWA представило план дій, у якому окреслені конкретні заходи, як покращити своє функціонування.

“Після ретельного аналізу представленого плану дій ми відновимо призупинені виплати”, – пишуть в австрійському МЗС.

Австрія виділила на 2024 рік для UNRWA 3,4 мільйона євро. Перша виплата надійде влітку цього року. Частину австрійських коштів спрямують на вдосконалення механізму внутрішнього аудиту агентства.

Нагадаємо, у березня поточного року Швеція і Канада заявили, що відновлять фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA), попри те, що розслідування причетності деяких працівників агентства до нападу на Ізраїль досі не завершене.

Також на початку березня поточного року Єврокомісія поновила фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців. ЄС виплатив UNRWA 50 мільйонів євро. Це – перший транш із запланованої на 2024 рік допомоги. Крім того, Єврокомісія збільшить гуманітарну допомогу мирному населенню Палестини на 68 мільйонів євро.

Натомість Сполучені Штати заявили, що дочекаються результатів розслідування ООН, перш ніж вирішити, чи відновлювати пожертвування.

Раніше ZMINA повідомляла, що наприкінці січня поточного року США, Велика Британія, Австрія, Канада, Італія, Нідерланди та Фінляндія призупинили фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) після появи звинувачень у причетності його співробітників до атаки ХАМАСу на Ізраїль.

Після цього на початку лютого усіх співробітників агентства ООН для допомоги палестинським біженцям (UNRWA), які могли бути причетними до нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня 2023 року, звільнили одразу після появи відповідних звинувачень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter