Єврокомісія поновить фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців

Дата: 03 Березня 2024
A+ A- Підписатися
Наступного тижня Єврокомісія виплатить Агентству ООН у справах палестинських біженців 50 мільйонів євро. Це – перший транш із запланованої на 2024 рік допомоги. Крім того, Єврокомісія збільшить гуманітарну допомогу мирному населенню Палестини на 68 мільйонів євро.
 
Відповідне повідомлення оприлюднили на сайті Європейської комісії.
 
Фото з відкритих джерел

“Європейська комісія сплатить 50 мільйонів євро для UNRWA (Агентство ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт на Близькому Сході) та збільшить надзвичайну допомогу для палестинців на 68 мільйонів євро у 2024 році… Ця допомога буде імплементована через міжнародних партнерів, таких як Червоний Хрест та Червоний Півмісяць та надійде на додаток до допомоги у 82 мільйони євро, яка має бути виділена для UNRWA у 2024 році, що збільшить загальний обсяг такої допомоги до 150 мільйонів євро”, – йдеться у документі.

Крім того, Єврокомісія також додатково виділяє 125 мільйонів євро, що призначені для прямої гуманітарної підтримки палестинського населення у 2024 році, та перерахувала перші 16 мільйонів євро з цієї суми.

Єврокомісія прийняла рішення продовжити фінансування UNRWA з урахуванням оцінки ситуації, яка проводилася з 29 січня, після появи звинувачень на адресу кількох співробітників цієї Агенції ООН в участі у збройному нападі на Ізраїль 7 жовтня минулого року.

“Єврокомісія привітала розслідування в рамках Офісу внутрішнього нагляду ООН з тим, щоб пролити світло на серйозні звинувачення на адресу персоналу UNRWA, та створення незалежної наглядової групи для оцінки, чи Агентство робить усе можливе для забезпечення нейтральності та для відповіді на звинувачення у серйозних порушеннях”, – наголошується у повідомленні.

Керівництво самої Агенції ООН (UNRWA) погодилося з проведенням аудиту його діяльності із залученням незалежних міжнародних експертів, та посиленням контролю за персоналом, щоб запобігти подібним інцидентам у майбутньому.

Єврокомісія та UNRWA підтвердили досягнення порозуміння із зазначених пунктів, після чого європейська сторона оголосила про поновлення фінансування діяльності цієї структури ООН та виплату першого траншу в 50 мільйонів євро для функціонування UNRWA у 2024 році.

“Ми стоїмо поряд із палестинцями в Газі та по всьому регіону. Безневинні палестинці не мають платити ціну за злочини терористичної групи ХАМАС. Вони знаходяться у жахливих умовах, щодня піддають ризику власне життя внаслідок недостатнього доступу до продовольства та інших базових потреб. Саме тому ми посилюємо нашу підтримку цього року та виділяємо додатково 68 мільйонів євро”, – зазначила з цього приводу президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, наприкінці січня поточного року США, Велика Британія, Австралія, Канада, Італія, Нідерланди та Фінляндія призупинили фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) після появи звинувачень у причетності його співробітників до атаки ХАМАСу на Ізраїль.

Після цього на початку лютого усіх співробітників агентства ООН для допомоги палестинським біженцям (UNRWA), які могли бути причетними до нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня 2023 року, звільнили одразу після появи відповідних звинувачень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter