12 років колонії за нібито шпигунство: в російському суді оголосили вирок 45-річному українцю

Дата: 15 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Верховний Суд у російському регіоні Кабардино-Балкарія виніс вирок громадянину України, який нібито шпигував на користь СБУ під час окупації Куп’янщини. Йому дали 12 років ув’язнення у виправній колонії суворого режиму.

 Про це повідомила прокуратура РФ. 

45-річного громадянина України арештували у місті Нальчик РФ, скриншот відео

Пресслужба прокуратури не розсекретила повного імені чоловіка. В офіційних повідомленнях називає лише першу букву його прізвища – “С”, а також вирок – 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. 

Російські силовики стверджують, що 45-річний українець нібито був завербований представником СБУ. З квітня по червень 2022 року він мешкав у Харківській області та нібито збирав і передавав інформацію своєму куратору про пересування й дислокацію окупаційних воєнних колон. Крім цього, чоловік нібито повідомляв українським правоохоронцям про розміщення окупаційних блокпостів у Куп’янському районі Харківської області. 

Ефесбівці заарештували 45-річного чоловіка у місті Нальчик в Росії, де він перебував з грудня 2022-го по червень 2023 року. Це трапилося, як переконують російські силовики, під час спроби вийти на зв’язок зі своїм кураторам в СБУ. 

Нагадаємо, що російський суд ув’язнив на 11 років українця Євгена Монастирьова за нібито шпигунство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter