Де шукати зниклих під час війни людей

Дата: 10 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Міністерство цифрової трансформації представило перелік сервісів для пошуку зниклих під час війни людей.

  • Національна поліція розширила функціонал своєї гарячої лінії для родичів загиблих: 089 420 18 67. Відтепер за цим номером, а також електронною поштою rozshuk_znyklyh@police.gov.ua можна подати заяву про безвісти зниклих. Поліції необхідно надати таку інформацію: анкетні дані, число, місяць та рік народження; дата та місце зникнення особи; особливі прикмети (татуювання, шрами, пірсинг тощо); речі, які могла б мати із собою (мобільний телефон, документи, прикраси тощо).
  • Telegram-канал “Пошук зниклих” від Нацполіції – один із найбільших ресурсів для пошуку дітей і дорослих. Тут можна легко зорієнтуватися за допомогою хештегів із назвами міст.
  • Телеграм-канал “Пошук Україна 2022” також призначений для пошуку людей по всій Україні. Щоб подати заявку на пошук, громадян просять заповнити Google-форму, яку отримають волонтери і бійці територіальної оборони.
  • Бот “Знайди рідних” створили за ініціативи “Міжнародної асоціації кібербезпеки” та інших громадських організацій.
  • Телеграм-бот “Розшук за даними Національного інформаційного бюро” надає інформацію про зниклих військових і цивільних – як загиблих, полонених, так й депортованих з України.

Крім того, існують чатботи для пошуку людей в окремих регіонах: “Надія-бот” https://t.me/Nadiia_Kharkiv_bot для пошуку зниклих людей у Харкові.

Раніше ZMINA публікувала такі практичні інструкції: 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter