Окупанти відключили українське телебачення: що робити?

Дата: 05 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Окупаційні збройні сили РФ чинять, зокрема, інформаційний спротив Україні. Російські військові руйнують інфраструктуру медійників та перешкоджають журналістській діяльності. Зокрема, 4 березня у Херсоні окупанти почали транслювати 24 російські телелеканали та 3 радіоканали через приставку Т2.

Якщо окупанти відключать ефірне мовлення, то слідкувати за ситуацією в країні і новинами можна кількома іншими способами.

Як відомо, Суспільна телерадіокомпанія України щодня транслює 18-годинний інформаційний марафон без перерви з 6:00 до 24:00. Найбільша кореспондентська мережа в усіх регіонах України спрямувала всі свої зусилля на те, щоб повідомляти перевірені новини з перших вуст, прямо з місця події.

Суспільне забезпечує оперативну інформацію та перевірку повідомлень, допомагає зберігати спокій та протидіяти дезінформації. Наприклад, систематично транслює інформацію про повітряні тривоги.

Держспецзв’язку повідомляє, що окрім ефірного мовлення, отримати безкоштовний доступ до українських телеканалів можна кількома способами.

  • Через супутник. Через цей спосіб доступ до українського телебачення безкоштовний. Щоб переглядати телебачення, потрібен супутниковий ресивер та супутникова антенна.
  • Youtube. Більшість українських каналів мають власні канали на Youtube. Їх можна переглядати як у мобільному додатку або на вебсторінці Youtube. Якщо швидкість інтернету невисока, потрібно обрати у налаштуваннях відео нижчу роздільну здатність (три крапки у верхній частині відео – якість – 360р або 480р).
  • ОТТ-сервіси. Платформи YouTV, Sweet TV, Omega TV, MEGOGO, Kyivstar TV, Oll tv надали доступ до українського телебачення безкоштовно. Бажаний канал можна знайти в застосунку або на вебсторінці будь-якої платформи.
  • Дія. Єдине українське телебачення “Дія TV” також транслюється спільно із стримінговим сервісом Megogo у мобільному додатку “Дія”.
  • Крім того, можна слухати українське радіомовлення на інтернет-радіо radioplayer.ua, а також через додаток Play Маркет під назвою “suspilne.radio”.   
  • Українське радіо (радіостанція Суспільного) також можна слухати в АМ-діапазоні на частотах 549 Кгц, 657 Кгц, 873 Кгц та 1404 Кгц.

Нагадаємо, з початку російсько-української війни в Україні працює Національний телемарафон #UAразом. Національні телеканали UA:Перший, Рада, 1+1, Україна, ICTV, СТБ, Інтер, Україна24, ТРК Київ об’єднались задля того, щоб оперативно надавати глядачеві перевірену інформацію про російську війну в України.

Як відомо, “Детектор медіа” відстежує та спростовує головні фейки, дезінформацію та викриває маніпуляції агресора.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter