Що робити, якщо людина померла вдома під час війни: інструкція по Києву

Дата: 04 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Директорка департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург пояснила, що потрібно робити, якщо людина померла вдома під час воєнних дій.

Про це повідомляє сайт КМДА.

Перше, що необхідно вчинити – зателефонувати лікарю, з яким у померлого була підписана декларація.

В разі відсутності зв’язку зателефонувати до Центру первинно-медико-санітарної допомоги, у якому працює лікар.

Якщо декларації не було – до найближчого Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Якщо померла людина була хворою та спостерігалася за основним захворюванням, лікар на місці видає “Лікарське свідоцтво про смерть”, яке на період активної фази бойових дій дає право здійснити поховання.

У випадку, якщо причину смерті необхідно встановлювати, поліція забезпечує транспортування тіла до моргу для проведення судово-медичної експертизи.

Тіла померлих з правого берега міста доставляються в підрозділ Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи за адресою: вул. Дорогожицька, 9 (вул. Оранжерейна, 9), а з лівого берега міста – на вул. П. Запорожця, 26.

“За добу після того, як тіло померлого відвезли до бюро, родичі без попередніх запрошень та телефонних дзвінків мають приїхати до моргу. При собі необхідно обов’язково мати паспорт або інші документи, що засвідчують особу померлого, а також паспорт родича (особи), який буде проводити поховання. На місці співробітники роз’яснять подальший алгоритм дій для швидкого проведення поховання покійного”, – запевнив  начальник Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи Олександр Михайленко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter