Суд скасував дозвіл на забудову Протасового Яру

Дата: 02 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним та скасував дозвіл на будівництво в Протасовому Яру житлово-офісно-торговельного комплексу з готелем і паркінгом, що видали компаніям “Дайтона груп” та “Індбуд”.

Про це повідомили журналісти проєкту “Наші гроші”.

У липні Київська міська рада проголосувала за повернення земельним ділянкам Протасового Яру статусу зеленої зони та доручила КМДА погодити клопотання ГО “Захистимо Протасів Яр” про створення там регіонального ландшафтного парку. Внесення ділянки до зеленої зони, як постановив суд, унеможливлює будівництво на ній житлово-торговельного комплексу з паркінгом.

Позов про скасування дозволу на будівництво подали Роман Ратушний і Євген Самунджан, а їхньою представницею в суді була Євгенія Закревська.

Нагадаємо, що в червні активісти підтвердили в суді заборону на будівництво в Протасовому Яру.

Минулого року ДАБІ України винесла припис компанії-забудовнику, яка належить Геннадію Корбану, на заборону будівельних робіт у Протасовому Яру. Забудовник одразу звернувся до Окружного адмінсуду Києва, який скасував дію припису. Однак активісти оскаржили рішення першої інстанції, а згодом почали отримувати погрози. 

Так, Корбан публічно в коментарях у фейсбуці погрожував Роману Ратушному, який два місяці переховувався від нападників, і за цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження. А у вересні минулого року на координаторку громади Протасового Яру Юлію Кононенко напали біля місця, де планується забудова. Особи, які вдарили жінку, сіли в авто з дніпровськими номерами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter