Активісти підтвердили в суді заборону на будівництво в Протасовому Яру

Дата: 17 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду Києва ухвалила рішення про задоволення в повному обсязі апеляційної скарги представника громади Протасового Яру Романа Ратушного і скасувала рішення першої інстанції, у якому припис ДАБІ на заборону будівництва був визначений як “незаконний”.

Про це активісти повідомили у фейсбуку. 

Перемога громади Протасового яру в суді!Сьогодні, 17 червня, колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного…

Опубліковано Захистимо Протасів Яр Середа, 17 червня 2020 р.

Минулого року ДАБІ України винесла припис компанії-забудовнику, яка належить Геннадію Корбану, на заборону будівельних робіт у Протасовому Яру. Забудовник одразу звернувся до Окружного адмінсуду Києва, який скасував дію припису. Однак активісти оскаржили рішення першої інстанції, а згодом почали отримувати погрози. 

Так, Корбан публічно в коментарях у фейсбуці погрожував Роману Ратушному, який два місяці переховувався від нападників, і за цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження. А у вересні минулого року на координаторку громади Протасового Яру Юлію Кононенко напали біля місця, де планується забудова. Особи, які вдарили жінку, сіли в авто з дніпровськими номерами.

Рішення суду, як кажуть активісти, ще не остаточна перемога, адже невдовзі має відбутися голосування Київради за повернення попереднього цільового призначення всім 30 гектарам Протасового Яру, а також підтвердження статусу ландшафтного парку, яким він є з 1966 року і відповідно до Генерального плану Києва 2020-го.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter