На активістку громади Протасового Яру напав тітушка

Дата: 16 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Увечері 15 вересня напали на 50-річну громадську активістку Юлію Кононенко, одну з координаторок громади Протасового Яру, яка бореться проти знищення 30 гектарів лісу на користь житлової багатоповерхової забудови.

Про напад повідомив син потерпілої Олександр Бабаскін на своїй сторінці у  фейсбуку.

“Ввечері напали на мою маму і вдарили її в обличчя. Практично у центрі Києва, недалеко від її дому, і саме в той момент, коли я не був поруч, щоб її захистити. Результат – зараз мама в лікарні”, – написав Олександр.

У жінки діагностували забій лицевої щелепи та пошкодження слизової лівої щоки.

Бабаскін виклав фото нападника. За його словами, це один з тітушок, яких “на охорону незаконного будівництва у Протасовому Яру найняв забудовник ТОВ ”Дайтона Групп”. Цього ж вечора поліція відпустила нападника.

Бабаскін розповів, що “нові тітушки” на Протасовому Яру з’явилися чотирма днями раніше.

“З першого дня поводилися агресивно щодо всіх, хто проходив повз них. <…> “Боєць” “Дайтони”, як і його “колєги”, запаркував своє авто на зеленій зоні. На чергове зауваження він почав ображати та погрожувати моїй мамі, а потім схопив її за куртку. Намагаючись вирватись, вона інстинктивно дала йому ляпаса. Після цього цей виродок наніс удар по обличчю моїй мамі, так що вона відлетіла на кілька метрів назад”, – описав ситуацію син потерпілої.

Це не перший випадок інцидентів за участю активістів Протасового Яру. Раніше вони вже подали п’ять заяв у поліцію про побиття їх тітушками.

А голові ГО та ініціативної групи “Захистимо Протасів Яр” Роману Ратушному публічно в коментарях у фейсбуці погрожував Геннадій Корбан, якого медіа називають бенефіціаром спірного будівництва.

Боротьбу проти житлової забудови на території Протасового Яру активісти ведуть з травня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter