Щоб проголосувати на місцевих виборах, кримчани можуть змінити виборчу адресу до 10 вересня

Дата: 08 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Щоб проголосувати на місцевих виборах на підконтрольній Україні території, кримчанам необхідно до 10 вересня 2020 року подати відповідну заяву про зміну виборчої адреси.

Про це нагадує Представництво президента України в Автономній Республіці Крим.

Заяву про зміну або визначення своєї виборчої адреси за місцем фактичного проживання можна подати в паперовій або електронній формі.

Внутрішньо переміщеним особам жодних документів, що підтверджують місце фактичного проживання, додавати до заяви не потрібно, кажуть у представництві.

Щоб подати заяву в паперовій формі самостійно, потрібен тільки паспорт громадянина України, з яким треба прийти до відділу ведення Державного реєстру виборців за фактичним місцем проживання.

У відповідь на заяву відділ ведення Держреєстру виборців має протягом 15 днів повідомити про зміну виборчої адреси. 

Процедура зміни виборчої адреси з можливістю подати електронну заяву доступна тільки на офіційному сайті Державного реєстру виборців. Для цього необхідний лише електронний цифровий підпис (ЕЦП). З детальнішою інструкцією зміни виборчої адреси можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, Верховна Рада призначила місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року. Вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях АРК та міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей на цих місцевих виборах не призначаються і не проводяться.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter