Сенцов став членом журі Docudays UA

Дата: 19 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Режисер та колишній політв’язень Олег Сенцов став членом журі Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Про це йдеться на сайті фестивалю. 

Сенцов разом з експерткою у сфері захисту прав дитини Оленою Розвадовською й активістом у галузі освіти, письменником Енвером Джулімані визначатимуть переможців у започаткованій минулого року категорії Rights Now – за креативне документальне кіно, яке досліджує сучасний світ і робить значний внесок у дискусію про людську гідність, свободу і рівність.

Цьогоріч фестиваль відбуватиметься в Києві – з 20 до 29 березня. Як відомо, до звільнення Сенцова з російського ув’язнення на фестивалі регулярно проходили акції на його підтримку. 

Нагадаємо, минулого року головний приз конкурсу “Docu / Світ” отримав фільм “Голоси моря” британської режисерки Кім Гопкінс, а спеціальну відзнаку конкурсу “Docu / Світ” одержала стрічка режисерок Зосі Родкевич та Євгенії Останіної “Біла мама”.

У номінації Rights Now правозахисне журі визначило головним переможцем фільм “Чистильники” режисерів Ганса Блока та Моріца Різевіка: “За підняття дискусійних питань щодо приватності, свободи слова та захисту прав людини у світі, де інтернет та соціальні мережі займають дедалі більше нашого особистого простору, а ми самі стаємо частиною глобальної мережі”. 

Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Входить до Міжнародної мережі правозахисних кінофестивалів Human Rights Film Network. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter