“Я не хочу стрілянини”: активісти Протасового Яру оприлюднили аудіо погроз від заступника голови Офісу президента

Дата: 11 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Активісти ініціативи “Захистимо Протасів Яр” оприлюднили аудіозапис розмови активіста Романа Ратушного із заступником голови Офісу президента Андрієм Смирновим, які вони трактують як погрози.

Про це йдеться на сторінці ініціативи “Захистимо Протасів Яр”.

За словами активістів, ця розмова відбулася ще на початку серпня, після того як Шостий апеляційний адмінсуд Києва задовольнив скаргу і поновив дію припису Держархбудінспекції про заборону будівельних робіт у Протасовому Яру для ТОВ “Дайтона груп”.

“Після цього представник Олега Левіна та Геннадія Корбана (бенефіціари ТОВ “Дайтона груп”) Андрій Смирнов зустрівся з представником громади Протасового Яру Романом Ратушним з метою “порєшать”, пояснюють в ініціативі, вказуючи, що Смирнов перед своїм призначенням у вересні в Офіс президента як юрист представляв інтереси забудовників.

Під час розмови Смирнов намагався вплинути на Ратушного як лідера протесту проти забудови, вживаючи слова, які можна сприйняти як погрози від забудовників.

Водночас активіст пояснював, що він не є одноосібним ініціатором і за протестом стоять багато місцевих мешканців, які не зупиняться.

“Я розумію, що у будь-якого процесу є якась ціна. У будь-кого. Це може бути ціна, або вивезти. Ціна будівництва, або ціна виходу з конфлікту”, сказав Смирнов.

Також він сказав Ратушному, що той “недооцінює цих дніпропетровських бізнесменів”.

“Я ж так розумію, що ці візьмуть гору все одно, рано чи пізно. Ось у чому справа. Розумієте? А я не хочу стрілянини, я не хочу цих жахів… розумієте? Воно мені нах*р не треба. Воно іміджево і для фірми (ТОВ “Дайтона груп”. – Ред.). Воно і для забудовника погано (Корбан і Левін. – Ред.). Воно для всього погано… для ситуації. Розумієте?” додав Смирнов.

Не дійшовши компромісу з Ратушним, Смирнов більше з ним не зустрічався.

Водночас раніше, наприкінці серпня, Геннадій Корбан публічно в коментарях у фейсбуці погрожував Ратушному. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження.

15 вересня на координатора громади Протасового Яру Юлію Кононенко напали біля місця, де планується забудова. Особи, які вдарили жінку, сіли потім в авто з дніпропетровськими номерами.

Наприкінці вересня Ратушний отримав з різних джерел інформацію, що його можуть викрасти і вбити. Також було зафіксовано стеження за його будинком.

З цього часу він вимушено переховується.

20 жовтня захисники Протасового Яру провели акцію під Офісом президента, передавши Зеленському лист із нагадуванням його ж обіцянки розібратися в ситуації із забудовою зеленої зони та погрозами активістам. Проте до цього часу реакції немає.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter