Голова ініціативи “Захистимо Протасів Яр” заявив, що його можуть викрасти

Дата: 08 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Голова громадської організації “Захистимо Протасів Яр” Роман Ратушний заявляє про нові погрози у свій бік та не виключає свого викрадення чи замаху на нього.

Про це Ратушний розповів кореспондентці видання ZMINA.

За його словами, цю інформацію він отримав із двох різних не пов’язаних між собою джерел, яким довіряє.

“Можуть викрасти, вбити і загубити. Погрози фізичною розправою, які останніми місяцями надходили нашій громаді, можуть спробувати реалізувати силами десанту дніпровських найманців”, – сказав Ратушний, маючи на увазі причетність до забудови в Протасовому Яру дніпровського бізнесмена Геннадія Корбана, який у 2014–2015 роках був заступником голови тоді ще Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського.

З останніх випадків погроз із боку представників Дніпра – відео, оприлюднене Ратушним на його сторінці у фейсбуку, за 30 вересня, де в авто з дніпровськими номерами сідають молодики, які перед тим спробували порізати намети учасників ініціативи “Захистимо Протасів Яр”.

Днями у громади Протасового яру з'явилась інформація про те, що погрози фізичною розправою які надходили протягом останніх місяців на адресу координаторів громади, наразі спробують реалізувати силами десанту дніпровських найманців. Інформація максимально проста: викрадуть, вб'ють і загублять. Логіка подій ще простіша: вони пройшли 90-ті і це справа принципу. Двох з "гостей міста" ми спіймали вчора при черговій спробі порізати намет. Інших чекаємо найближчим часом під моїм під'їздом. 14 серпня, після суду який громада Протасового яру виграла в забудовника Корбана ТОВ Дайтона Груп, спілкуючись зі мною телефоном Олег Левін (другий бенефіціар будівництва ЖК Турбійон, партнер Корбана) сказав що морально втомився від ситуації і пошкодував що ми не досягли "компромісу". Його представник після цього дистанціювався з формулюванням близьким до "зачем мне эти все похищения, разборки и кровь".Потім погрози фізичною розправою почали надходити мені від Корбана публічно. Трохи згодом одному з координаторів громади Юлія Кононенко (Juli Kononenko) телефоном звонили кримінальні елементи, яких фірма Корбана і Левіна найняла для "охорони". В той же вечір я зустрівся з дозвонювачем і почув від нього погрози фізичною розправою їй, мені, її сім'ї і ще одному координатору громади Bogdan Znakharenko. Ми вважали контр-продуктивною реакцію на ці погрози, оскільки київські бандити чудово розуміють що нікого з громади чіпати не можна. Ба більше, вони переважно розуміють, що після виконання чорної роботи саме на них "реформовані" правоохоронці за командою замкнуть слідство, як і у випадку Катерини Гандзюк, коли замовники вже рік гуляють на свободі.Чому я пишу цей пост? Бо підстави вірити інформації, яка надійшла днями, в мене особисто є. І хоча я завжди виходжу з того, що люди розумніші за мене, я не переконаний на 100% що Корбану з Левіним стане розуму не виходити за рамки вербальних погроз. Фізичний вплив і погрози цим впливом не працюють, ви просто таким чином підвищуєте градус напруження не прораховуючи наслідки. Але найголовніше у мене питання для нової влади, яка пов'язана і перев'язана з цими персонажами більш ніж. Ви плутаєте вулицю (з якою ви цураєтесь говорити) і громаду. Тим самим саме ви виводите ситуацію на критичний рівень, бо доступу до правосуддя ви громаду позбавляєте. Позбавляєте тим, що після програшу в судах Києва Корбан перемістився в Дніпропетровський окружний адміністративний суд, в порушення норми за якою позов до органу державної влади має розглядатись за місцем розташування цього органу. Ви на це ніяк не реагуєте, як і на ситуацію з Протасовим яром загалом.На відео власне вчорашні "гості" з Дніпра, їхали до Гєни, а заїхали до нас. Не затримали, аби поліція їх відпустила як нападника на Юлію Кононенко, бо поспішали у справах. Намет стоїть знову. Ну і принагідно повідомляю, що наркотики не вживаю, до самогубства не схильний і завжди дуже обережно перехожу вулицю.

Gepostet von Roman Ratushnyy am Montag, 30. September 2019

Крім того, Ратушний розповів уже про три його заяви в поліцію з приводу погроз.

Перша стосувалася прямих погроз у червні від охоронця будівельного майданчика зі словами “Я тебе знайду і вирву хребет”, які були озвучені в присутності співробітника поліції та двох представників фірми забудовника ТОВ “Дайтона Груп”. Ще раніше автор цих погроз напав на Ратушного і пошкодив його мобільний.

А вже наприкінці серпня на фейсбук-сторінці Ратушного написав особисто Корбан, натякнувши на ймовірне викрадення.

“Я тебя найду и тоже тегну”, “Я гляжу, ты на фронт хочешь съездить вместе со своим другом Рудыком”,написав Корбан, згадавши історію про викрадення в Дніпрі тодішнього голови Держкомзему Сергія Рудика.

Третій випадок, про який Ратушний заявив у поліцію, стався 20 вересня, коли на особистій зустрічі з координатором невідомої охорони на забудові Протасового Яру йому та іншим членам ініціативи пролунали прямі погрози фізичною розправою. Коли на цій зустрічі Ратушний як очільник ініціативи відмовився від запропонованої винагороди в обмін на припинення активності, у відповідь почув, що в іншому разі він просто зникне і до нього застосують фізичні тортури.

За словами Ратушного, поліція за цими заявами відкрила лише одне кримінальне провадження, а саме щодо публічних погроз Корбана на його адресу.

Як раніше повідомляла ZMINA, увечері 15 вересня напали на 50-річну Юлію Кононенко, одну з координаторок громади Протасового Яру. Ця ініціатива людей бореться проти знищення 30 гектарів лісу на користь житлової багатоповерхової забудови.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter