Активіст Ратушний, який місяць переховується від погроз, просить Зеленського про зустріч

Дата: 29 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Засновник ініціативи “Захистимо Протасів Яр” Роман Ратушний звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням про зустріч, оскільки вже місяць вимушений переховуватися через погрози за свою активність проти житлової забудови зеленої зони Києва.

Про це Роман написав на своїй сторінці у фейсбуку, де також нагадав, що Зеленський так і не виконав обіцянки втрутитися в ситуацію щодо забудови і погроз активістам.

Шановний пане Президенте, Володимир Зеленський. Пройшов МІСЯЦЬ як я вимушено ховаюсь в своєму рідному місті. Ховаюсь,…

Gepostet von Roman Ratushnyy am Montag, 28. Oktober 2019

“Шановний пане президенте. Пройшов місяць, як я вимушено ховаюсь у своєму рідному місті. Ховаюсь, щоб мене не вбили чи не покалічили забудовники Протасового Яру – Геннадій Корбан та Олег Левін. Щоб ці “підприємці” не виконали свої публічні погрози. Я місяць не бачив батьків, я не можу повернутися додому, працювати, зустрічатись із друзями чи повноцінно займатися громадською діяльністю. Якщо ви думаєте, що це приємно чи просто, повірте – ні!” – емоційно написав Роман.

Він нагадав, що минуло вже три тижні від пресмарафону, де у відповідь на запитання журналіста Зеленський пообіцяв “включитись” у ситуацію і навіть публічно записав собі для з’ясовування прізвище Романа.

“За ці три тижні жодних намагань зв’язатися зі мною з боку вашого офісу, прессекретаря чи вас – не було”, – додає Ратушний.

Також минув тиждень від акції під Офісом президента, де громада Протасового Яру передала звернення з проханням особистої зустрічі з Ратушним і детальним поясненням проблеми.

“Оскільки заступником голови вашого офісу працює Андрій Смирнов, донедавна адвокат обох забудовників (Корбана і Левіна), а головою офісу – Андрій Богдан, колишній адвокат Корбана, я переживав, що вас вводять в оману. Конфлікт інтересів у керівників вашого офісу в питанні Протасового Яру блокує виконання вами вашої обіцянки, а загроза моєму життю триває. За цей тиждень також ніяких контактів з вашого боку не було. Жодної вашої публічної позиції з цього приводу також не було”, – обурюється активіст.

Ратушний попросив “зупинити Геннадія Корбана та Олега Левіна в їх бажанні вбити чи покалічити мене”, оскільки вважає, що це зона відповідальності саме Зеленського. Адже, мовляв, саме заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов передавав йому погрози від своїх колишніх клієнтів.

“Делегування цих повноважень вашому офісу призводить до того, що я і далі вимушений переховуватись. А це дедалі важче і несправедливіше. Тому я прошу зустрітися зі мною і виконати свою обіцянку втрутитись”, – резюмував Ратушний.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter