Зеленському нагадали про обіцянку втрутитися в ситуацію з погрозами активісту Протасового Яру

Дата: 21 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Громада Протасового Яру провела авто- і велопробіг з кінцевою зупинкою на Банковій, щоб нагадати главі держави про проблему знищення зеленої зони на користь житлової забудови в столиці та погроз активістам, які виступили на захист лісосмуги.

Про це повідомляється на сторінці ініціативи “Захистимо Протасів Яр”.

Громада Протасового яру під Офіс Президента України приїхала авто-велопробігом запропонувати Володимир Зеленський…

Gepostet von Захистимо Протасів Яр am Sonntag, 20. Oktober 2019

На Банковій учасники розгорнули плакати “Пане президенте, зупиніть Корбана”, “Протасів парк – не паркінг” та “Протас – зелені легені Києва”. На акції також у руках тримали дитячі малюнки з деревами і лісом.

“Під час пресмарафону Володимир Зеленський удруге пообіцяв втрутитися, цього разу вже в ситуацію щодо публічних погроз Геннадія Корбана представнику нашої громади Роману Ратушному. На сьогоднішній акції Роман був присутній з нами телефоном. На думку захисників Протасового Яру гарантувати безпеку їх представника може саме публічна позиція Президента”, – йдеться в заяві.

Активісти запропонували в заяві особисто Зеленському зустрітися з Ратушним, щоб “подолати очевидний конфлікт інтересів”. Йдеться про взаємозв’язок забудовника Протасового Яру та керівництва Офісу президента.

“Забудовувати Протасів збираються Геннадій Корбан і Олег Левін. А збирати інформацію “про конфлікт” має Офіс президента. Керівник Офісу президента Андрій Богдан – колишній адвокат Корбана. Заступник керівника Офісу президента – Андрій Смирнов, колишній адвокат Корбана і Левіна. Він же був одним із тих, хто погрожував Ратушному (або передавав йому погрози від своїх клієнтів)”, – йдеться в повідомленні.

На думку активістів, врятувати зелену зону в центрі Києва від забудови можна виключно наданням усьому Протасовому Яру статусу об’єкта природно-заповідного фонду та створенням на його території заказника за аналогом Центрального парку в Нью-Йорку.

Як відомо, активіст Роман Ратушний заявив про погрози у свій бік, а також що його можуть викрасти. Поліція вже відкрила кримінальне провадження за заявою від активіста про прямі погрози від Геннадія Корбана, якого називають одним з бенефіціарів компанії забудовника.

Нагадаємо, що раніше охоронець забудови напав на 50-річну Юлію Кононенко, одну з координаторок громади Протасового Яру – ініціативи, яка бореться проти знищення 30 гектарів лісу на користь житлової багатоповерхової забудови.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter