З кінця 2022 року у школах Донецької області кількість учнів скоротилася майже вдвічі

Дата: 18 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися
З початку повномасштабного вторгнення РФ у школах Донеччини загальна кількість учнів скоротилася зі 168 тисяч до 76,3 тисячі осіб.
 
Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на директорку департаменту освіти та науки Донецької ОВА Тетяну Сідашеву.
 
Наслідки російського обстрілу школи у селі Сергіївка на Донеччині. Архівне фото

“На початок війни у 2022 році у школах Донеччини навчалося 168 тис. учнів. Вже на 1 вересня 2022 року було 105 тис. учнів, на 1 вересня 2023 року уже був контингент 92 тис. учнів. На сьогодні в нас учнів 76,3 тис. Тому що люди переїжджають до інших областей України і, можливо, інших країн”, – розповіла посадовиця.

Тобто загалом за майже три роки повномасштабної війни кількість дітей у школах скоротилася на 55%.

За словами директорки департаменту освіти та науки Донецької ОВА, якщо говорити про вчителів, то на 1 січня 2022 року в загальноосвітніх школах області працювало понад 14 тисяч педагогів, а на сьогодні залишилося трошки більш як 7 тисяч учителів.

Сідашева уточнила, що лише за 2024 рік призупинили діяльність на Донеччині 19 закладів загальної середньої освіти в 11 територіальних громадах. До інших навчальних закладів перейшло орієнтовно 2 тисячі дітей.

Та додала, що сьогодні у дистанційному форматі працюють ще 254 заклади загальної середньої освіти Донецької області.

Нагадаємо, щоб підвищити якість надання освітніх послуг на Донеччині, за останні два роки для дистанційного навчання надали понад 4,5 тисячі ноутбуків педагогам та понад 10 тисяч гаджетів учням.

Раніше ZMINA повідомляла, що росіяни погрожують і піддають насильству українських учителів на окупованих територіях, щоб змусити їх викладати за російською навчальною програмою, заснованій на пропаганді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter